afbeelding van Joke Burink

Joke Burink

Mijn achtergrond

Mijn kennis en ervaring ligt vooral op het gebied van jeugd en onderwijs. Ik heb ongeveer 28 jaar voor de klas gestaan, waarvan 14 jaar in het voortgezet speciaal onderwijs in Amsterdam. Daarnaast heb ik voor Liemers Lantaren artikelen geschreven op het gebied van politiek, kunst en cultuur en maatschappelijke kwesties.

Mijn motivatie om lid te zijn van de Participatieraad

Ik ben zelf ook moeder en ik houd van kinderen. Ik vind het belangrijk dat ze veilig en gelukkig opgroeien. Wanneer zij hulp nodig hebben, is het belangrijk dat de juiste ondersteuning er ook is. Ik hoop vanuit mijn kennis en ervaring mijn steentje bij te kunnen dragen in de adviesvorming aan de gemeente.

Wat wil ik bereiken

Ik wil de samenleving in Zevenaar een luisterend oor bieden, en als een doorgeefluik naar de gemeente toe functioneren. Ik ben benieuwd hoe de gemeente, maar ook gecontracteerden, hun taken op het gebied van zorg, welzijn, jeugdhulp en participatie in 2015 gaan uitvoeren. Ik wil deze ontwikkelingen kritisch volgen en waar mogelijk is, samen met de andere leden van de participatieraad een positieve bijdrage leveren.