afbeelding van Welkomhuis 't Gelders Eiland onlangs geopend

Welkomhuis 't Gelders Eiland onlangs geopend

Het Welkomhuis heeft op 2 oktober zijn intrek genomen in het dorpshuis De Cirkel in Pannerden.

Het wil mensen die door psychische problemen of andere moeilijkheden moeite hebben met het vinden van bezigheden een plek bieden waar ze een luisterend oor vinden, andere mensen leren kennen, (opnieuw) kunnen ontdekken wat ze willen en wat hun sterke punten zijn. Het Welkomhuis wil een sociaal trefpunt zijn waar activiteiten in een huiselijke en ontspannen sfeer worden aangeboden. Bezoekers uit de hele (nieuwe) gemeente Zevenaar zijn van harte welkom.

Ontmoeting en persoonlijke ontwikkeling

Voor mensen die graag meer sociale contacten willen, biedt het Welkomhuis de kans om andere mensen te leren kennen, Er is een tijdschriften- en spellenhoek, er zijn computers aanwezig om vaardigheden te leren, er worden groepsgesprekken gevoerd en een keer per week samen gekookt. Samen met de bibliotheek worden er cursussen verzorgd. Talenten stimuleren en geloven in de kracht van mensen staan voorop.

Daarnaast wordt er op individueel niveau met mensen besproken hoe zij zich persoonlijk verder willen ontwikkelen. Met ondersteuning van vrijwilligers kan de bezoeker uitzoeken welke activiteiten het beste bij hem of haar passen. Dat kan iets zijn binnen het Welkomhuis zelf, of in De Cirkel, of ergens anders op het Gelders Eiland (wandelen, fietsen en sporten). Als vrijwilligerswerk tot de mogelijkheden behoort, worden de bezoekers ondersteund met het vinden van werk dat bij hen past. Mensen moeten niets, maar worden wel uitgedaagd om iets te ondernemen. Voor een aantal uren is er een beroepskracht beschikbaar die de doelgroep goed kent en vrijwilligers ondersteunt in hun werk.

Waar en wanneer

Het Welkomhuis zit in het Dorpshuis De Cirkel, Claudius Civilisstraat 2, 6911 AW te Pannerden.

Openingstijden

  • Dinsdag en donderdag van 12.30u tot 16.30 uur
  • Woensdag van 09.30 u tot 12.00 uur.

Meedoen in het Welkomhuis kost niets en bezoekers hoeven geen WMO-indicatie te hebben. De koffie en koekjes staan klaar!

Meer informatie

Tonnie Gevers Jennifer van Leur
voorzitter projectleider
0316-330135 06-12110878
acgevers@hetnet.nl jennifervanleur@zorgbelanggelderland.nl

Het Welkomhuis wordt mogelijk gemaakt met financiële steun van de gemeente Zevenaar, het Kansfonds en het Oranje Fonds.

aangemaakt: 09-10-2018