afbeelding van Week van de Toegankelijkheid ‘Lekker Vrij’

Week van de Toegankelijkheid ‘Lekker Vrij’

‘Toegankelijkheid’ is een onderwerp waar steeds meer rekening mee wordt gehouden bij het inrichten en herinrichten van de openbare ruimte. In de praktijk blijkt echter helaas nog dat die openbare ruimte voor een grote groep mensen niet altijd even goed toegankelijk is. Hierdoor worden zij in hun bewegingsvrijheid beperkt.

Week van de Toegankelijkheid

Op woensdagmiddag 3 oktober, in de Week van de Toegankelijkheid, vindt de allereerste Ongehinderd Testdag plaats. Op deze dag gaan er honderden mensen met en zonder beperking op pad om de toegankelijkheid van locaties in kaart te brengen met de app of website van ‘Ongehinderd’. Het doel is om hiermee landelijk meer bewustwording te creëren. De Participatieraad Zevenaar zet zich in samenwerking met gemeentelijke partners ook actief in voor de toegankelijkheid in onze gemeente.

De Ongehinderd Testdag

O.a. Otwin van Dijk (burgemeester Oude IJsselstreek) en Gerard de Nooij (directeur Ongehinderd) zullen het startsein geven op een centrale locatie in het land. Deze aftrap is via live streaming te volgen. Het thema van de Week van de Toegankelijkheid is ‘Lekker Vrij’. Daarom worden vooral restaurants, winkels en vrije tijdslocaties beoordeeld, maar ook openbare locaties zoals het gemeentehuis. Zowel goede en minder goede voorbeelden met betrekking tot toegankelijkheid worden beoordeeld tijdens de Ongehinderd Testdag. De focus ligt echter op goede voorbeelden van toegankelijke plekken in uw omgeving, zodat inwoners en bezoekers alle leuke en toegankelijke plekjes eenvoudig kunnen vinden in de landelijke app.

Doet u ook mee?

Wilt u ook mee doen om van de gemeente Zevenaar een toegankelijke gemeente te maken? Volg de informatie op de website: www.ongehinderd.nl

aangemaakt: 05-08-2018